capella logos

Capella de Ministrers

CARLES MAGRANER

Capella de Ministrers porta des de 1987 desenvolupant una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol des de l’edat mitjana fins al segle XVIII. Durant aquestos 30 anys d’ininterrompuda presència en el panorama nacional i internacional, aquest projecte ha rescatat i difós el nostre llegat musical més proper -relacionat especialment amb el de l’antiga Corona d’Aragó– i ha desenvolupat una fonamental i important activitat entorn al nostre patrimoni musical històric, fomentant el veritable sentit del concepte de recuperació històrica i indústria cultural.
 
Si alguna cosa caracteritza a Carles Magraner és ser un músic sincer. Un músic que al llarg d’aquestos 30 anys que porta al capdavant de Capella de Ministrers ha evolucionat al mateix temps que ho feia la interpretació de la música antiga, ansiós al principi de recrear en la mesura del possible el passat sonor, convençut avui dia que la música, siga quina siga la seua època, és un camp obert a l’experimentació que admet múltiples lectures que no reneguen per res del rigor i de la sensibilitat vers les fonts.
Lectures que parteixen del propi context de l’artista, del seu arrelament en el present i de la necessitat de comunicar-se amb un públic a través d’un repertori no sempre fàcil. A Carles Magraner li preocupa imprimir vida i veracitat al repertori que interpreta. Partint dels materials que li arriben del passat la seua proposta és presentar-los com objectes d’un museu en renovació constant, procurant que els nostres sentits, i molt en particular l’oïda, dirigeixquen la seua atenció cap a determinats aspectes de l’objecte sonor original de manera que puguen seguir captivant l’atenció, com ho va fer en el passat.
 

 

 

Visita la pàgina web.

 

Els concerts de Capella de Ministrers compten amb la col·laboració de:

 

I el suport en les activitats nacionals i internacionals de:

capella logos internacional