Festival MHA

La ciutat de València és el testimoni d’un passat històric únic que la conforma en singularitat en tot el territori. El seu patrimoni històric, artístic, cultural i social és fonamental per mostrar una imatge de València que trascendisca fronteres, per çò la posada en valor i dinamització d’aquestos recursos són necessàries a través d’experiències culturals adreçades a tota la població.

En aquest sentit, la Fundació Cultural CdM, palesa la seua trajectòria en aquest tipus de tasques divulgatives, proposa -a través del veterà Festival Música, Història i Art- l’impuls d’un dels majors assoliments que conservem a la nostra història: el Segle d’Or. El Segle d’Or valencià, porta del Renaixement, correspon a un període històric que abasta gairebé tot el segle XV i que aporta les millors obres artístiques en la València de l’època. El Regne de València actua com a floró de la Corona d’Aragó i la ciutat de València es situa com la capital cultural i econòmica de la Corona, sent una de les ciutats més importants d'Europa en aquest segle. Personatges universals com Sant Vicent Ferrer, Jordi de Sant Jordi, Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig, Roís de Corella, Isabel de Villena, Gonçal Peris, Francesc Eiximenis, Marçal de Sax, Bernat Fenollar, Jacomart, Joan Reixach, Lluis Dalmau, Pere Compte o Alfons el Magnànim… farcisen aquest Segle atorgan a València renóm artístic més enllà de les nostres fronteres.

Des de la seua creació el 1999 al Festival Música, Història i Art (MHA) ha comptat amb la participació d'alguns dels millors intèrprets nacionals i internacionals, situant a València en la línia de les ciutats més importants del panorama musical i permetent als valencians la possibilitat de gaudir de la música antiga en espais històrics de singular bellesa, buscant la conjugació de la història, la música i l'art de la mà d'un dels grups pioners de la música antiga a València: Capella de Ministrers. Han estat els seus escenaris els més emblemàtics espais històrics de València, entre ells, l'Església del Patriarca, el Museu de la Ciutat, el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, Les Reials Drassanes, l'Almodí, al Palau de Cervelló o La Llotja . També ha realitzat multitud d'activitats per la Comunitat Valenciana. Des de la seva primera edició el Festival gaudeix de gran acollida i reconeixement per part del públic, aconseguint que sigui una activitat plenament consolidada en el calendari musical de la ciutat. En l'afany divulgatiu de cada edició, la programació concertística es complementa, entre d'altres, amb jornades de conferències a càrrec de prestigiosos musicòlegs, classes magistrals impartides per artistes convidats o exposicions d'instruments històrics.

 

Website: http://www.culturalcomes.net/es/presentacion-mha


 
EN
 
Since its creation in 1999 the MHA festival has had the participation of the best national and international performers, placing the Valencian Community and Valencia in the line of the most important territories of the musical panorama and allowing the Valencian people the possibility to enjoy early music in historical spaces of singular beauty, seeking the conjugation of history, music and art into the hands of one of the early music pioneer groups in Valencia: Capella de Ministrers. The most emblematic historical spaces of the city of València have been its scenarios, among them, the Patriarch's Church, the City Museum, the Glass Hall of the València Town Hall, Las Reales Atarazanas, L'Almodí, the Palau de Cervelló or La Llotja. Many activities have also been organised by the Region of Valence as an extension of the Festival (MHA_EXT) in cities such as Xàtiva or Morella or in historic areas such as the Valldigna Monastery. Since its first edition, the Festival has been very well received and recognized by the public, becoming a fully consolidated activity in the city and the Region of Valence. In each edition, the concert program is complemented, among others, with conferences offered by prestigious musicologists, master classes taught by guest artists or exhibitions of historical instruments.
 
El Festival MHA es membre de VEM (Valencia Early Music Festivals), de REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne), de 2018 European Year of Cultural Heritage i compta amb la distinció de Mediterranew Musix (Agencia Valenciana de Turisme)

LOGO VEM REMA <img alt="EYCH2018" class="img-center" "="" data-cke-saved-src="images/festivales/eych2018_logos_grey-es-721.png" src="/images/festivales/eych2018_logos_grey-es-721.png" >

Mediterranew musix