Presentació del llibre El Cant de la Sibil·la a la Seu de Valencia

Captura de pantalla 2018-10-31 a las 10.07.15El pròxim 12 de novembre tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de València la presentació del llibre “Al voltant del Cant de la Sibil·la a la Seu de València” a càrrec de Publicacions de la Universitat de València. En l’acte intervindran Vicent Josep Escartí, editor del llibre, Josep Enric Estrela, sotsdirector de la Institució Alfons el Magnànim-CVEI i Josep Lluís Canet, director de PUV. Capella de Ministrers s’encarregarà de la part musical interpretant “Al jorn del judici” amb el solista de la Escolania de la Real Basílica de la Mare de Deu dels Desamparats Alejandro Navarro.

La Fundació Cultural CdM ha promogut l’edició d’aquest llibre per la necessitat de protegir, difondre i investigar la representació del Cantde la Sibil·la a la Catedral de València. Es tracta d’un drama paralitúrgic introduït en el Regne de València durant el segle XIII. Les sibil·les eren dones que es consideraven inspirades pels Déus amb orígens datats al segle V a. de C. D’elles, va ser la sibil·la Eritrea qui va anunciar el Dia del Judici i l’arribada de Jesucrist. La sibil·la és interpretada per un xiquet vestit de dona en el púlpit d’acord a les anotacions que figuren en els versos. Amb la intenció d’aprofundir en les peculiaritats del Cant de la Sibil·l’a València, la publicació arreplega material documental i fotografies de la representació així com articles acadèmics i de divulgació d’Eduardo Carrero, Guillem Chismol, Vicent J. Escartí, Maricarmen Gómez, Joan C. Gomis, Francesc Granell, Carles Magraner i Francesc J. Massi