La Fundació Cultural CdM rep el reconeixement “Per un turisme ètic i responsable”

Avui té lloc a casa Mediterrani (Alacant) l’acte de lliurament del reconeixement “Compromís amb l’impuls d’un turisme ètic i sostenible” lliurat per Turisme de la Comunitat Valenciana a les entitats públiques i privades que han evidenciat el seu compromís actiu amb el turisme responsable en subscriure el Codi Ètic del Turisme Valencià (CETV).

L’acte comptarà amb la intervenció de Domingo García-Marzá, Catedràtic d’Ètica de la Universitat Jaume I i de Josep Gisbert, Director d’Estratègia Turística Territorial Turisme Comunitat Valenciana, així com de diferents representants d’empreses que es troben en procés d’implementació dels requisits i donaran testimoniatge del compromís amb els principis del Codi Ètic del Turisme Valencià.

El Codi constitueix una adaptació del Codi Ètic Mundial per al Turisme realitzada a partir dels trets propis de la cultura i identitat valencianes, organitzats des dels principis rectors d’un turisme sostenible, capaç de donar raó dels seus impactes econòmics, socials i mediambientals, i d’acord amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS). A aquests valors i compromisos li acompanya un Sistema d’Ètica i Compliment, expressió de les demandes de participació de tots els agents del turisme valencià en l’efectivitat i exemplaritat dels valors i conductes ací proposats. Fer les coses bé és l’únic camí per a generar confiança en la nostra forma d’entendre i practicar l’hospitalitat.

El sistema de valors i compromisos que componen el Codi Ètic del Turisme Valencià pot consultar-se en el document disponible a través d’aquest link.