El Llibre de les Bèsties

El Llibre de les Bèsties

El Llibre de les Bèsties és una narració breu del Llibre de les Meravalles de Ramon Llull i en el qual es fa una seriosa reflexió sobre la política en forma de faules on els animals protagonistes són una excusa per retratar algunes de les facetes més tenebroses de la condició humana. La temàtica ens conta que En Fèlix es troba durant el seu viatge uns frares que li expliquen que a prop d'allí hi ha un gran aplec d'animals, reunits per escollir un rei. El lleó guanya a les votacions i com que no inclou Na Renard a la seva cort, aquest intenta ascendir al poder a través de l'engany i la por. 

Llull ens fa un relat dels vicis i les virtuts de la societat del seu temps. Els homes, però, de totes les èpoques s’assemblen i la lliçó moral que s’endevina a l’obra bé pot extrapolar-se al temps present. Per fer-lo accesible es narra en valencià contemporani i acompanyant-se de l’atmosfera del repertori instrumental medieval.

La proposta d’espectacle sobre El Llibre de les Bèsties de Capella de Ministrers ens acosta a la música medieval relacionada amb la figura de Ramón Llull i la seua obra amb una proposta especialment pensada per al públic més jove. La producció combina dansa, música, literatura i història, elements vehiculars d'aquesta proposta del grup de música antiga Capella de Ministrers. El concert dramatitzat que es recolza a l’escenografia en projeccions audiovisuals amb les quals l'estructura narrativa i musical es veuen reforçades juntament amb una posada en escena amb cinc ballarins i diversos actors.

 

Material didàctic

 

5 actors i actrius / ballarins i ballarines
Companyia TransferMove Cía. de dansa

Capella de Ministrers
4 músics

Versió de Vicent Josep Escartí sobre El Llibre de les Meravelles de Ramon Llull