Fes-te soci
FES-TE AMIC DE CAPELLA DE MINISTRERS
Cayo Mecenes (68-8 a. C.), noble romà, confident i conseller polític de Cèsar August, va ser un important impulsor de les arts, protector de joves talents de la poesia i amic de destacats autors com Virgili i Horaci. La seua dedicació artística va acabar per fer del seu nom, Mecenes, un sinònim d’aquell que fomenta i patrocina les activitats artístiques desinteresadamente.la activitat de mecenatge ha existit al llarg de la història, si bé el mecenes modern apareix en el Renaixement. En aquesta època, els mecenes van ser sens dubte figures crucials per a l’avanç cultural i social d’occident, ja que gràcies a ells Europa es va convertir en el bressol de les arts. Actualment, el mecenatge cultural és la participació de la ciutadania en la conservació i enriquiment del Patrimoni Cultural Espanyol. La contribució d’ens privats es reconeix en la nostra normativa a través de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge. A l’efecte d’aquesta Llei, s’entén per mecenatge la contribució privada al finançament d’activitats d’interés general.
I ací és on et necessitem. Vols ser mecenes?
La nostra Fundació està embarcada en multitud de projectes encaminats a la protecció i posada en valor del Patrimoni Cultural que necessiten de la teua col·laboració per a dur-los a terme. Et proposem uns exemples d’aportacions i incentius fiscals a través del micromecenatge que et poden interessar:
Si eres persona física:
- Micromecenatge: els primers 150 euros donats tenen una deducció del 75% en la quota íntegra de l’IRPF.
- La quantitat donada que excedisca de 150 euros té una deducció del 30% en la quota.
- Fidelització: en les donacions es podrà aplicar una deducció del 35% (en comptes del 30% general) sempre que s’hagen efectuat donatius per la mateixa o major quantitat a la mateixa entitat en els dos períodes impositius immediats anteriors.
- La deducció té un límit del 10% de la base liquidable en l’IRPF.
Si eres empresa:
- La quantitat donada té una deducció en la quota de l’Impost de Societats del 35%.
- Fidelització en les donacions: es podrà aplicar una deducció del 40% (en comptes del 35% general) sempre que s’hagen efectuat donatius per la mateixa o major quantitat a la mateixa entitat en els dos períodes impositius immediats anteriors.
- La deducció té un límit del 10% de la base imposable del període impositiu. Les quantitats que excedisquen d’aquest límit es podran aplicar en els períodes impositius que concloguen en els deu anys immediats i successius.
Posem un exemple:
Si una persona física dóna 150 euros a la Fundació:
- El contribuent es dedueix 112,5 euros en el seu IRPF (el 75% de la quota).
- És a dir, el cost d’una donació de 150 euros és realment de 37,5 euros. Per tant, la Fundació rep 150 euros, dels quals 37,5 vénen del donant i 112,5 són una subvenció indirecta d’Hisenda.
Si dóna 500 euros:
- Dels primers 150 euros es dedueix el 75%, per la qual cosa el contribuent recupera 112,5 euros.
- Dels restants 350 euros es dedueix el 30%, per la qual cosa el contribuent recupera 105 euros.
- Per tant, en total el contribuent recupera 217,5 euros.
No ho oblides, el teu suport pot marcar la diferència. Perquè tothom té un paper que exercir.